dimecres, 6 de juliol del 2016

6/juliol/16 (3a sessió)

Hui hem començat amb un repàs de la flexió verbal i hem vist el grup de verbs velaritzats (II) (nàixer, viure, créixer i meréixer), que fan la 1a p. del present d'indicatiu amb la terminació -sc, la qual es manté en el present de subjuntiu, pret. imp. de subj., pret. perfet simple i participi; també el grup de verbs especialment irregulars de la 2a (fer, ser, haver...). 
[Recordeu: un verb és regular  si es conjuga com el verb model o paradigmàtic de la seua conjugació, i és irregular si pateix alguna modificació. Si a un verb regular (estimar, debatre) llevem el morfema d'infinitiu (-ar, -re), ens queda el lexema al qual podem afegir els morfemes regulars per a obtenir el verb conjugat].
Tot seguit hem vist els verbs de la 3a conjugació: verbs purs i verbs incoatius, (que són la majoria dels verbs de la 3a conj., i es caracteritzen per afegir un increment o terminació,       -isc / -(e)ix, entre l'arrel i els morfemes en les tres persones de singular i la 3a per. de plural), que només es diferencien en els dos presents, el d'indicatiu i el de subjuntiu, i en l'imperatiu. 
Durant la segona part de la sessió de hui hem fet una pràctica de resum i hem continuat amb un exercici d'expressió oral.

CAL FER:
- Exercicis de verbs (recull de fotocòpies).
- Redacció: "La conciliació entre la vida familiar i el treball".
- Repàs de tota la flexió verbal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pàgines vistes en total